Какво е афилиейт маркетинг – ръководство за начинаещи

Какво е афилиейт маркетинг
Харесай и сподели.

Какво е афилиейт маркетинг – ръководство за начинаещи.

какво е афилиейт маркетинг

Готови ли сте да научите как да правите афилиейт маркетинг, но не знаете откъде да започнете? Не търсете повече.

Афилиейт маркетинг е един от най-доходоносните начини да правите пари онлайн. Изследванията показват, че секторът на този маркетинг се очаква да нарасне до 6,8 милиарда долара през следващите пет години, доказвайки, че все още има огромна възможност да се правят пари от него.

На практика това е съвременна интерпретация на една много стара идея – получаване на комисионна за продажба. Представяте на читателите си продукти или услуги от надеждни компании или физически лица и получавате комисионна за всякакви продажби на клиенти, които изпращате.

За съжаление, много хора влизат в този онлайн бизнес с погрешен начин на мислене. Те се примамват в него с фалшиви обещания да правят бързи и лесни пари. Ако искате бързо да забогатеете, това не е моделът за вас.

Ако искате да станете успешен маркетинг партньор, има поредица от стъпки, които трябва да овладеете, преди да можете да направите първата си онлайн продажба. Ако сте ангажирани да се научите как да направите афилиейт маркетинг по правилния начин, то със сигурност ще успеете.

Партньорският маркетинг процес изисква много усилена работа и време, но ако имате желание да създадете финансова свобода, си струва. Готов ли сте?

Преди да можете да научите как да правите афилиейт маркетинг, трябва да знаете какво е това.

афилиейт маркетинг

Партньорският маркетинг е начин да спечелите комисионна от компания, когато препоръчвате продукти или услуги на вашата аудитория. Може би се чудите: „Как е възможно хората да правят пари онлайн, само чрез популяризиране на продукти или услуги на други хора?“

Не само е възможно, но всъщност е много прост процес. Въпреки това, има специфичен начин на мислене, който трябва да приемете, за да се научите да правите партньорски маркетинг и много хора се борят да го овладеят.

Всеки може да бъде партньор, но не всеки ще се задържи. Успехът в афилиейт маркетинга се основава, отчасти, на колко работа сте вложили в него. Реалността е, че повечето хора не правят първата си продажба онлайн за няколко месеца, докато са в процес на изграждане на бизнеса си.

Ако решите да започнете, следвайте солидна тренировъчна програма, работете интелигентно и можете да намерите хора, които се интересуват от продуктите, които популяризирате, тогава можете със сигурност да печелите пари по-бързо, отколкото всеки друг.

Трябва да мислите за афилиейт маркетинг, сякаш сте собственик на фирмата. Това е смяната на мисленето, която трябва да направите. Партньорският маркетинг е истински бизнес и трябва да го третирате като такъв. Изследванията показват, че над 80% от марките използват партньорски маркетинг. Марка не се изгражда за една нощ. Това изисква време, търпение, упорита работа и дисциплина, за да се изгради бизнес от самото начало. Същото важи и за бизнеса с афилиейт маркетинг. Това е дългосрочна стратегия за създаване на пасивен доход.

Има толкова много предимства за изграждането на партньорски маркетинг бизнес. Някои от тях включват, че са нискорискови, икономически ефективни, лесни за проследяване и най-важното е, че всъщност не е нужно да създавате нищо сами. По-скоро вашата работа е само да създавате качествено съдържание, което препоръчва продукти и услуги въз основа на собствения си опит. Това е печелившо.

Когато се научих как да правя афилиейт маркетинг, успях да надстроя начина си на живот, да поставя моя онлайн бизнес на следващото ниво и да създам финансовата свобода, което най-много ми хареса.

Ако сте готови да научите как да правите афилиейт маркетинг, нека разгледаме 6 стъпки, които трябва да предприемете, ако искате да направите първата си продажба онлайн.

афилиейт маркетинг

1. Изберете печеливша ниша

Нишата е иначе позната като група хора, които имат подобен интерес един към друг. Например, в нишата за красота, вашата аудитория би се заинтересувала от продукти, свързани с неща като грижа за кожата.

Когато правите вашите изследвания е важно да изберете ниша, към която сте пристрастен. Подобно на всичко в живота, много по-лесно е да се ангажирате с нещо, което ви кара да оживеете отвътре. Най-добрият вариант е то да бъде вашето хоби.

Не просто изберете ниша, с която са успели другите. Започнете процес на мозъчна атака и запишете всичко, което е вашата страст или хоби, което обичате. Ако можете да изградите бизнес около вашата страст, вие ще имате огромно предимство в дългосрочен план.

Трябва също да определите дали нишата, която сте избрали, е печеливша или не. Най-добрите ниши имат доказан успех, силно присъствие в социалните медии, конкуренция и голямо търсене. Въпросът остава: „Как да намерите ниша? 

Започнете с проучване на печеливши онлайн пазари, като Amazon. Определете какво хората търсят, какви продукти. След като имате солиден брой идеи за ниша, тогава можете да преминете към следващата стъпка в процеса.

2. Установете, дали има афилиейт продукти в избраната ниша.

След като сте решили вашата ниша, сега трябва да разберете дали има партньорски мрежи там, които съответстват на вашата ниша от интерес. Ако не можете да намерите такива, трябва да продължите да търсите! В този момент в играта ще трябва да се впуснете в по-дълбокото си изследване.

Има много партньорски програми, от които да избирате, но ви насърчавам да започнете търсенето си, като проверите ClickBank или Amazon Associates , тъй като те имат много невероятни партньорски програми за цифрови продукти. Когато се присъедините към партньорска програма, ще получите партньорска връзка, така че лицето, което продава продукта или услугата, да може да проследи кои продажби са произведени от вас.

Това е платформата, от която ще получите вашите партньорски комисионни, така че е важно да отделите време, за да намерите подробно тази, която ще ви осигури най-висока възвръщаемост на инвестициите. Това е процесът за това как да се направи афилиейт маркетинг по интелигентен начин.

3. Създайте уеб сайт

След като завладеете научноизследователската фаза, сега трябва да създадете уеб сайт, така че да имате истинска платформа, в която да популяризирате продуктите и услугите на хората. Вярвам, че WordPress е най-добрата платформа за създаване на уеб сайт. Те имат много невероятни шаблони, от които можете да избирате … и това е БЕЗПЛАТНО!

Всичко, което трябва да направите, е да купите име на домейн, което ще позволи на сайта Ви да бъде онлайн. Препоръчвам да се отправите към СуперХостинг, тъй като цените са разумни и има страхотна поддръжка.

Имайте предвид, че е добре да изберете внимателно името на домейна си. Предлагам да мислите за нещо, което е запомнящо се и завладяващо, кратък е и включва ключови думи, които описват какъв е вашият бизнес.

4. Изготвяне на висококачествено съдържание

След като създадете уебсайта си и сте се присъединили към партньорска програма, следващата ви задача е да създадете висококачествено съдържание, което ще привлече посетители към вас. В днешния цифров свят съдържанието е крал. Това е валидно за този вид маркетинг, тъй както и за всеки онлайн бизнес.

Ако искате хората да купуват продукти и услуги от уебсайта ви, трябва да се установите като авторитетна фигура в избраната от вас ниша. Има много различни възможности, които можете да предприемете, когато става въпрос за продуциране на съдържание, но ще подчертая няколко.

Можете да напишете публикация в блог, която да говори за вашия опит с продукт или услуга, да заснемете видеоклип как да направите…, или да създадете ревю на продукта. Когато можете да използвате болезнените точки и желания на целевия си пазар, това може да има огромно влияние върху техните решения за закупуване.

5. Изградете публика чрез социалните медии 

Вашият уеб сайт ще бъде основният ви инструмент за популяризиране на партньорски продукти и услуги. За да постигнете максимален успех и да изградите дългосрочна аудитория, трябва да се възползвате от силата на социалните медии. Това може да е от Facebook, Instagram или Twitter.

Платформата, която решите да популяризирате продукти и услуги, зависи отчасти от типа ниша, който сте избрали.

Изграждането на ангажирана аудитория от последователи е един от най-добрите начини за изграждане на дълготрайни взаимоотношения с целевия ви пазар. Когато хората се доверяват и харесват вас, те ще бъдат по-склонни да купуват от вас, защото връзката е била подхранвана с течение на времето.

След като имате последователен трафик идващ към уебсайта ви, добре е да създадете списък с имейли. Това е тайният сос за всеки маркетингов партньор. Списъкът ще ви позволи да популяризирате съдържанието си пред аудиторията си. Трикът тук е да се съсредоточите върху добавяне на стойност.

Ако се стремите само към продажби, хората ще го разберат и ще се отрежат от списъка ви. Ето защо е толкова важно да бъдете автентични във вашия подход. Това е ключът към изграждането на доверие с вашата аудитория. По думите на Хауърд Шулц, „Масовата реклама може да помогне за изграждането на марки, но автентичността е това, което ги прави такива.“

6. Повторете процеса на последователна основа

Ако искате да станете успешен маркетинг партньор, трябва да повтаряте стъпки 4 и 5 последователно. Ето как да направите афилиейт маркетинг по правилния начин. Да, това ще изисква упорита работа и време, но всичко това ще придобие стойност. Запитайте се: „Колко силно искате успех?“

В България е доста трудно да развиете добър афилиейт бизнес, но това не ви пречи да го правите на световно ниво. За целта има доста обучителни програми и безплатни курсове, макар и на английски. Това е от изключително значение, особено за начинаещи.

Все пак, най-бързият и лесен начин да започнете да изкарвате пари с афилиейт маркетинг е като използвате готова система на вече успелите предприемачи. Съществуват и автоматични системи за афилиейт маркетинг, които спестяват време.

Защо Афилиейт маркетинга е за предпочитане, особено за блогъри?

  • Лесно е да се приложи. Споделяте връзка с вашите читатели и това е всичко. Не е нужно да се притеснявате за проследяването на продажбите, предоставянето на обслужване на клиенти, настройването на плащанията или каквото и да било друго. Цялата тази поддръжка се обработва от търговеца.
  • Не е необходимо да имате екип за поддръжка. Партньорският маркетинг е напълно осъществим, дори ако сте сам.
  • Не се изисква специализиран опит. Не е нужно да сте световно известен експерт във вашата ниша. Трябва само да сте достатъчно запознати с тематичната област, за да разберете какви продукти са добри и че си струва да препоръчите на аудиторията си.
  • Малко усилия и нисък риск . Докато афилиейт маркетингът не е точно пасивен доход, той не изисква значителна инвестиция от време или пари от ваша страна.

И най-добрата новина е, че е толкова лесно да започнете. Всички стъпки са описани в тази публикация.

Просто идентифицирайте едно голямо нещо, което всеки от вашата аудитория би желал и това ще ви доведе до постигане на целта ви.

Изберете страхотен цифров продукт, в който вярвате и го споделяйте. Разкажете историята на вашите успехи.

Предоставяйте много ценно съдържание, което помага и образова вашите читатели и внимавайте да не сте твърде насочени към продажбите.

Бъдете честни и прозрачни. Подкрепете доверието, което читателите отправят към вас.

Всички ваши усилия ще ви се отблагодарят с депозити в банковата си сметка.

И накрая, бъдете търпеливи.

Full Informer – Be Informed

Други начини за започване на онлайн бизнес.

Стани мой партньор.


Харесай и сподели.

Вашият коментар