Безплатно банкиране и карта от Revolut

Безплатно банкиране и карта от Revolut
Харесай и сподели.

Безплатно банкиране и карта от Revolut

Безплатно банкиране и карта от Revolut

Револют се явява заместител на стандартното банкиране с много повече функции и предимства! Регистрирайте се безплатно, правете безплатни онлайн преводи, теглете безплатно от банкомат, поръчайте безплатна карта и по време на промоцията можете да получите и 20 лв подарък! (20-те лв бонус ще ги получите, когато направите първата си покупка с revolut картата на стойност поне 20 лв) Безплатно банкиране!

Можете да използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави (вкл. България), а превалутирането е по междубанков курс.
Картата е предплатена и веднага след зареждането на сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Как да получa безплатна карта и 20лв подарък?

1. Въвеждате си мобилния си номер в сайта на Revolut през този линк: Revolut

2. От получения SMS, сваляте приложението от Google Play или App Store.

3. Регистрирайте се като клиент .

4. Заредете поне 25 лв в сметката си – може да го направите с която и да е българска дебитна или кредитна карта.

5. Идентифицирайте се от Verify your identity (Profile -> Verify identity).
Изискват се снимки на лич. документ (шоф. книжка, лич. карта, паспорт) и селфи. Проверката се извършва машинно от Onfido – водеща световна компания за проверка на идентификационни документи и технологии за биометрия на лицето.

6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].

7. Тези 25 лв можете да ползвате за онлайн плащания веднага, още преди да е пристигнала картата Ви, понеже данните на картата са в апликацията.
След първото плащане с ФИЗИЧЕСКАТА карта, на каквато и да е стойност – ще получите лв напълно безплатно в сметката си. Насладете се на безплатно банкиране.

ПРИМЕР: Зареждате 25лв от дебитната карта, поръчвате си Revolut карта, пристига Ви картата, купувате си кафе, получавате безплатно 20 лв, а останалите в картата пари, ако желаете ги теглите на банкомат БЕЗ ТАКСА!

ℹ️ Собственикът на реферал линка също ще получи 20 лв подарък, за това че Ви е поканил.

Безплатно банкиране
Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях (за безплатния вариант на картата)
:
✅ Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
✅ Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от която и да е банка.
✅ Теглиш без такси от всеки един ATM в света до Евро на месец (или еквивалента в местна валута).
✅ Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
✅ Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
✅ Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
✅ 29 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
✅ Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
✅ 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
✅ Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
✅ Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокираш магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
✅ Безплатна виртуална карта – може да създадеш специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.

Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.

Най-после, Revolut предлага възможност за сметка в левове. Тази, дълго очаквана от българските потребители, възможност все още не предлага всички важни функции, но може да спести доста разходи по превалутиране при плащания с картата в левове.

Безплатно банкиранеСметка в левове без възможност за зареждане с местен превод в левове

Възможността в Revolut да имате сметка в левове е вече активна, но това е само началото. За постигането на пълната й функционалност предстоят още стъпки. Най-важната, от които е възможността за зареждане на левове с местен превод от българска банка.

В момента, потребителите получават британски IBAN, който е еднакъв за всички сметки в Revolut. Въпреки това, възможността да има сметка в левове, прави услугата по разплащания в България и прехвърлянето на левове към други потребители на Revolut по-удобно и евтино.

Местни преводи от български банки по швейцарски модел

В момента все още няма как да се правят преводи в левове към левовата сметка в Revolut. Това ще стане на по-късен етап. Тази възможност е важна, за да може да правите преводи в левове, без да плащате високите такси на българските банки. Преводът ще се таксува като превод на левове между български банки. Най-вероятно ще бъде използван моделът с българска кореспондентска банка. Прави се превод към български IBAN на Revolut в местна банка, като идентификаторът на сметката се посочва в основанието за плащане.

Печелите от чужбина, харчите в България

Ако получавате в Revolut плащания от чужбина в евро, долари или британски паунди, които харчите в България, то имате незабавна полза от новата сметка в лева. Може да превалутирате по изгоден курс чуждите валути, които получавате в Revolut и да ги харчите в левове с картата. Това е и основната полза от BGN сметките във вида, в който са в момента. Можете също и да изпращате левове от вашата сметка в левове към други потребители на Revolut чрез безплатно банкиране.

Как да превалутираме изгодно с Revolut

Revolut превалутира по най-изгодния възможен курс – този, който е на междубанковия пазар в момента на превалутиране. В събота и неделя, когато няма междубанков пазар, обаче, има такса за превалутиране. Тя е 0.5% за основните валути, 1% за неосновните валути и 2% при трите волатилни и екзотични валути – руски рубли, украински гривни и тайладнски бат. Подробности за конкретните валути има тук.

Автоматичен обмен на валута с Revolut

Най-изгодният начин да превалутирате е като зададете автоматичен обмен Auto-Exchange при достигане на зададен курс. Важно е да не объркате настройките, тъй като, ако зададете продажба на евро спрямо левове, може да получите много неизгоден курс. Това може да стане, ако зададете курс, който е под пазарния в момента – вторият случай на автоматичен обмен.

Превод към българска банкова сметка

Можете да извършите безплатно банкиране от Revolut към сметка в българска банка. Това става напълно безплатно и без никакви такси. Така освен отличния курс за превалутиране, ще спестите и солените такси за входящ валутен превод, които слагат българските банки. Това е един много удобен начи, ако парите са ви нужни в левове в българска банка.

Безплатно банкиране

Теглене от банкомат от сметка в левове

Тегленето от банкомат принципно трябва да се избягва. Винаги, когато можете, е добре да плащате с картата. Все пак, ако се нуждаете от пари в брой, има възможност да изтеглите от банкомат. Ако имате налични левове, ще избегнете превалутирането. Може да теглите без такса до левовата равновстойност €200 евро в рамките на 30 дни, ако сте на безплатен план. Ако сте на платен – €400 или €600, ако сте на план Metal.

След надвишаване на тези лимити има такса за теглене, която е доста солена – 2% от сумата. Затова е най-добре да плащате с картата навсякъде и само при нужда да теглите. Обърнете внимание, че лимитите не са за календарен месец, а за 30 последователни дни. Това се отнася за всички лимити в Revolut.

Линк за регистрация: Revolut

Ако се интересуваш от финанси, прочети тази статия: Финансов консултант


Харесай и сподели.

10 thoughts on “Безплатно банкиране и карта от Revolut

  1. It’s beautiful value enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content material as you did, the internet will be a lot

  2. Супер подробно мнение, уважавам хора, които отделят време и правят добри материали, които са наистина полезни. Поздравления!

    1. Благодаря за коментара!

Comments are closed.