Безплатно банкиране и карта от Revolut

Безплатно банкиране и карта от Revolut
Харесай и сподели.

Безплатно банкиране и карта от Revolut

Безплатно банкиране и карта от Revolut

Револют се явява заместител на стандартното банкиране с много повече функции и предимства! Регистрирайте се безплатно, правете безплатни онлайн преводи, теглете безплатно от банкомат, поръчайте безплатна карта и по време на промоцията можете да получите и 20 лв подарък! (20-те лв бонус ще ги получите, когато направите първата си покупка с revolut картата на стойност поне 20 лв) Безплатно банкиране!

Можете да използвате безконтактната си карта при покупки без такси и комисионни в 130 държави (вкл. България), а превалутирането е по междубанков курс.
Картата е предплатена и веднага след зареждането на сметката ви, можете да използвате Revolut Mastercard® или Visa на милиони места по света, използвайки междубанков курс за превалутиране, който е много по-изгоден от предлагания от банките.

Как да получa безплатна карта и 20лв подарък?

1. Въвеждате си мобилния си номер в сайта на Revolut през този линк: Revolut

2. От получения SMS, сваляте приложението от Google Play или App Store.

3. Регистрирайте се като клиент .

4. Заредете поне 25 лв в сметката си – може да го направите с която и да е българска дебитна или кредитна карта.

5. Идентифицирайте се от Verify your identity (Profile -> Verify identity).
Изискват се снимки на лич. документ (шоф. книжка, лич. карта, паспорт) и селфи. Проверката се извършва машинно от Onfido – водеща световна компания за проверка на идентификационни документи и технологии за биометрия на лицето.

6. Поръчайте безплатна карта със стандартна доставка Free Card [Standard Delivery].

7. Тези 25 лв можете да ползвате за онлайн плащания веднага, още преди да е пристигнала картата Ви, понеже данните на картата са в апликацията.
След първото плащане с ФИЗИЧЕСКАТА карта, на каквато и да е стойност – ще получите лв напълно безплатно в сметката си. Насладете се на безплатно банкиране.

ПРИМЕР: Зареждате 25лв от дебитната карта, поръчвате си Revolut карта, пристига Ви картата, купувате си кафе, получавате безплатно 20 лв, а останалите в картата пари, ако желаете ги теглите на банкомат БЕЗ ТАКСА!

ℹ️ Собственикът на реферал линка също ще получи 20 лв подарък, за това че Ви е поканил.

Безплатно банкиране
Revolut има много предимства пред традиционното банкиране, които постоянно се увеличават, но ето основните от тях (за безплатния вариант на картата)
:
✅ Няма такси за откриване, закриване или месечна поддръжка.
✅ Превалутиране по реалния междубанков курс, който е много по-изгоден от която и да е банка.
✅ Теглиш без такси от всеки един ATM в света до Евро на месец (или еквивалента в местна валута).
✅ Плащания в чужбина без такси в повече от 130 валути.
✅ Карта Visa или MasterCard с безконтактно плащане.
✅ Безплатни сметки в Евро с английски IBAN, в британски паунди с UK номер и Sort Code и сметка в щатски долари.
✅ 29 различни валути – държиш и обменяш в сметката си.
✅ Безплатни местни и международни банкови преводи на стойност до 6000 Евро на месец.
✅ 5 крипто валути – държиш и обменяш в сметката си Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Ripple.
✅ Безплатно зареждане на сметката с банков превод или мигновено с дебитна или кредитна карта.
✅ Сигурност на картата – възможност за незабавно блокиране/разблокиране на картата, както и редица други ограничителни опции. По желание може да блокираш магнитната лента на картата, теглене от банкомат, плащания в интернет или безконтактните плащания.
✅ Безплатна виртуална карта – може да създадеш специална виртуална карта, която да ползвате само за интернет разплащания и да управлявате отделно настройките й за сигурност.

Сигурност: Revolut е под регулацията на английския финансов регулатор Financial Conduct Authority. Това означава, че парите Ви са на сигурно място, дори и нещо да се случи с компанията. В момента кандидатства за банков лиценз, което ще даде възможност за защита на парите по сметката до 100,000 евро, както всички европейски банки.

Най-после, Revolut предлага възможност за сметка в левове. Тази, дълго очаквана от българските потребители, възможност все още не предлага всички важни функции, но може да спести доста разходи по превалутиране при плащания с картата в левове.

Безплатно банкиранеСметка в левове без възможност за зареждане с местен превод в левове

Възможността в Revolut да имате сметка в левове е вече активна, но това е само началото. За постигането на пълната й функционалност предстоят още стъпки. Най-важната, от които е възможността за зареждане на левове с местен превод от българска банка.

В момента, потребителите получават британски IBAN, който е еднакъв за всички сметки в Revolut. Въпреки това, възможността да има сметка в левове, прави услугата по разплащания в България и прехвърлянето на левове към други потребители на Revolut по-удобно и евтино.

Местни преводи от български банки по швейцарски модел

В момента все още няма как да се правят преводи в левове към левовата сметка в Revolut. Това ще стане на по-късен етап. Тази възможност е важна, за да може да правите преводи в левове, без да плащате високите такси на българските банки. Преводът ще се таксува като превод на левове между български банки. Най-вероятно ще бъде използван моделът с българска кореспондентска банка. Прави се превод към български IBAN на Revolut в местна банка, като идентификаторът на сметката се посочва в основанието за плащане.

Печелите от чужбина, харчите в България

Ако получавате в Revolut плащания от чужбина в евро, долари или британски паунди, които харчите в България, то имате незабавна полза от новата сметка в лева. Може да превалутирате по изгоден курс чуждите валути, които получавате в Revolut и да ги харчите в левове с картата. Това е и основната полза от BGN сметките във вида, в който са в момента. Можете също и да изпращате левове от вашата сметка в левове към други потребители на Revolut чрез безплатно банкиране.

Как да превалутираме изгодно с Revolut

Revolut превалутира по най-изгодния възможен курс – този, който е на междубанковия пазар в момента на превалутиране. В събота и неделя, когато няма междубанков пазар, обаче, има такса за превалутиране. Тя е 0.5% за основните валути, 1% за неосновните валути и 2% при трите волатилни и екзотични валути – руски рубли, украински гривни и тайладнски бат. Подробности за конкретните валути има тук.

Автоматичен обмен на валута с Revolut

Най-изгодният начин да превалутирате е като зададете автоматичен обмен Auto-Exchange при достигане на зададен курс. Важно е да не объркате настройките, тъй като, ако зададете продажба на евро спрямо левове, може да получите много неизгоден курс. Това може да стане, ако зададете курс, който е под пазарния в момента – вторият случай на автоматичен обмен.

Превод към българска банкова сметка

Можете да извършите безплатно банкиране от Revolut към сметка в българска банка. Това става напълно безплатно и без никакви такси. Така освен отличния курс за превалутиране, ще спестите и солените такси за входящ валутен превод, които слагат българските банки. Това е един много удобен начи, ако парите са ви нужни в левове в българска банка.

Безплатно банкиране

Теглене от банкомат от сметка в левове

Тегленето от банкомат принципно трябва да се избягва. Винаги, когато можете, е добре да плащате с картата. Все пак, ако се нуждаете от пари в брой, има възможност да изтеглите от банкомат. Ако имате налични левове, ще избегнете превалутирането. Може да теглите без такса до левовата равновстойност €200 евро в рамките на 30 дни, ако сте на безплатен план. Ако сте на платен – €400 или €600, ако сте на план Metal.

След надвишаване на тези лимити има такса за теглене, която е доста солена – 2% от сумата. Затова е най-добре да плащате с картата навсякъде и само при нужда да теглите. Обърнете внимание, че лимитите не са за календарен месец, а за 30 последователни дни. Това се отнася за всички лимити в Revolut.

Линк за регистрация: Revolut

Ако се интересуваш от финанси, прочети тази статия: Финансов консултант


Харесай и сподели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *