Коластра – най-силният естествен имуностимулант

Харесай и сподели.

Коластра/COLOSTRUM – най-силният естествен имуностимулант

коластра

Коластрата е един от най-древните натурални продукти. Първото мляко на бозайниците се появява само през първите часове след раждането и снабдява теленцето с всичко, от което се нуждае.

Истинската стойност на коластрата не е била напълно оценявана през изминалите десетилетия. Подобно на гела от Алое Вера, коластрата е несравнима с други продукти на пазара – нейната стойност се дължи на високото съдържание на важни съставки и отсъствието на токсини.

коластраКоластрата е субстанция, която по естеството си е уникална – съдържа имуноглобулини, аминокиселини и фактори на растежа, които гарантират правилно развитие, баланс в организма и подкрепят имунната система на новородените животни (бозайници). Образува се в млечните жлези на майката. Това е първата храна, приемана след раждането от малките теленца. Тя помага на новородените да оцелеят през първите дни на живота си. След напускане на матката, където са били защитени от имунната система на майката, те са беззащитни. Само благодарение на коластрата те могат да създадат собствена имунологична защита и да „спрат“ вирусите, бактериите и гъбичките, които атакуват слабите им организми.

Какво представляват имуноглобулините?
Имуноглобулините са комплексни белтъчни тела. Те са „интелигентни“ молекули. Действат като пазачи, тъй като пазят целия организъм от навлизане на чужди, опасни вещества и субстанции. Разпознават натрапниците като вируси, бактерии и антигени. Когато разпознаят натрапник, те предават тази информация на други клетки (макрофаги, T-клетки, B-клетки), които след това го обезвреждат. Следователно бързото разпознаване е предпоставка за това, организмът да реагира подходящо и да се защити. Имуноглобулините са паметта на имунната система. Те запомнят за цял живот всяко враждебно тяло, с което са влезли в контакт. Те циркулират в кръвоносната и лимфната система, но могат да напускат кръвообращението, срещат се върху лигавиците и съединителната тъкан.

Какво представляват факторите на растежа?
Факторите на растежа са вещества посланици, произвеждани от клетките, за да предават информация до други клетките. Факторите на растежа стимулират клетките да растат и да се диференцират. Те играят важна роля най-вече в развитието и съзряването на организма, но също и по-късно при процесите на регенерация, например след физически натоварвания. Факторите на растежа постоянно регулират необходимите процеси на регенерация особено в тъкани, които са изложени на големи натоварвания като лигавицата на дихателните пътища, повърхността на червата или кожата.

Какво представляват имунорегулаторите?
Имунорегулаторите управляват цялата защитна система на организма. Те са много ефективни молекули, т.е. действат дори и в много малки количества и концентрации. Имунната защита е сложен и всеобхватен процес. За да се защити успешно например от вирусни инфекции, организмът трябва да реагира много бързо, тъй като вирусите и бактериите удвояват броя си само за няколко минути. Този имунен отговор обаче трябва да бъде отново прекратен в точното време, защото в противен случай свръхактивната имунна система може да предизвика алергия. Тогава организмът би реагирал на безобидни вещества като тревните полени с прекомерен имунен отговор (хрема, кашлица и дори астма). Ако имунната система не се регулира правилно, тя може да атакува и собствените клетки и тъкани на организма.

Интересeн факт

Коластрата от крави е 30-40 пъти биологически по-активна от човешката. За разлика от млякото, коластрата съдържа само следи от лактоза и затова обикновено може да се приема и от хора с лактозна непоносимост.

Съвет

Ако искате да направите нещо добро за вашия организъм, погрижете се за себе си по естествен и полезен начин. Препоръчваме редовна употреба на Colostrum.

Започнете прием на коластра още сега. Тя е най-силният естествен имуностимулант. Това ще допринесе за цялостното здравословно състояние и тонус на вашия организъм.

Още за коластрата: ЛР Коластра/LR COLOSTRUM – шедьовър на природата

Директна поръчка на тел: 0899768798 или тук: Продукти за здраве

Интересно четиво: Бизнес и Здраве – как да успеем и в двете?

Харесай страницата ни във Фейсбук – Бизнес и Здраве


Харесай и сподели.

3 thoughts on “Коластра – най-силният естествен имуностимулант

  1. Ей тези тъпи водещи веднага се хванаха за научни изследвания и веднага нямало… обаче има. След това няма ли да е вредно, няма ли гадни вещества. Вместо да се съсредоточат в ползите, за тях най-важно е да пренасочат разговора към негативизъм.

    1. За жалост, хората и най-вече българина е негативно настроен към нещата, които не разбира и подхожда със съмнение. Водещите се водят по тенденциите на фармацевтичните компании да отричат природните лекове. Хубавото е, че все повече хора започват да разбират ползите на този естествен имуностимулант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *