Най-добрите начини за започване на онлайн бизнес

започване на онлайн бизнес
Харесай и сподели.

Най-добрите начини за започване на онлайн бизнес

започване на онлайн бизнес

Как да започнете онлайн бизнес? Можете да изкарвате пари от интернет и за това има много безплатни услуги, които улесняват възможността. Например можете да създадете безплатно уеб сайт или блог, като използвате WordPress. Или можете да използвате сайта на трета страна като Amazon или eBay за продажба на стоки. Използвате платформата им за публикуване и в замяна може да увеличите продажбите си.
И това е само началото на многото налични решения за стартиране на електронна търговия без пари. Нека разгледаме пет от най-добрите начини за започване на онлайн бизнес с малко или никакви разходи изобщо.

  1. Афилиейт Маркетинг
  2. Дропшипинг
  3. Блогинг
  4. Електронна търговия
  5. Електронни книги

1. Афилиейт маркетинг

афилиейт маркетинг

С този модел за електронна търговия не поддържате инвентар за собствените си продукти и не е нужно да се притеснявате за доставката на продукти на клиентите.
По принцип, вие избирате печеливша ниша за вашия онлайн бизнес, а след това можете да намерите афилиейт партньор, който има продукти на разположение в тази ниша. Някои от най-популярните партньорски сайтове са Wealthyaffiliate, Clickbank, Amazon и много други. Между тях те предлагат почти всеки цифров информационен продукт (като електронни книги, аудио файлове, видео файлове) или физически продукт, за който можете да се досетите.
Вие предлагате продуктите за продажба, например, на вашия блог или уебсайт за електронна търговия. Всеки продукт има уникална връзка, която се проследява обратно към профила Ви в афилиейт акаунта ви. Когато някой кликне върху връзката, то той се пренасочва директно към страницата на партньора ви. След покупка, тази постъпка се записва и получавате комисионна. Тя варира в зависимост от партньорския договор, но обикновено е между 5% и 25%, или 70% и повече с цифрови информационни продукти. Както виждате, има малък риск от ваша страна и практически не са необходими инвестиции.
Всичко, което трябва да направите, е да се справите с маркетинга, за да накарате хората да кликват на вашите обяви (чрез социални медии, имейл маркетинг, блогове или каквито и да са методите, които избирате). Но след като кликнат върху афилиейт връзката, вече остават в ръцете на вашият партньр. Не е нужно да изпращате продукти или да се справяте с въпроси за обслужване на клиенти. И определено не е нужно да поддържате инвентар.
Просто се съсредоточете върху платени и безплатни начини да разраствате онлайн бизнеса си.

2. Дропшипинг

дропшипинг

Основната идея на дропшипинга е, че като собственик на малък бизнес не е нужно да поддържате голям списък с продукти или да се справяте с доставката до клиентите си. Това елиминира финансовите разходи и риска от наличието на склад, пълен с неща, които не може да продавате, както и затрудненията да организирате изпращането на поръчки в цялата страна или в света. Всъщност не е нужно да произвеждате или съхранявате никакви продукти изобщо.
Вместо това работите с компания, специализирана в дропшипинга. Ето как работи:

1. Публикувате продукти за продажба на платформа като Amazon, eBay или Etsy.

2. Когато някой от вашите клиенти направи покупка, купувате продукта от трета компания (обикновено производител или търговец на едро) за по-ниска цена. Този процес е толкова прост, колкото изпращането на поръчката от клиента, процес, който може да бъде напълно автоматизиран.

3. Вашият дропшипинг партньор след това изпраща продукта на клиента.

Доста лесно, нали? С дропшипинг метода, можете да предложите широка гама от продукти, така че оперативните разходи за вашия бизнес са изключително ниски.

3. Блогинг или създаване на собствен блог

блогинг

Ако имате опит или страст или интерес към дадена тема, вие сте готови да започнете да печелите пари с блог. С услуга като Blogger  можете да стартирате блога си напълно безплатно. Можете също така да създадете свой собствен сайт и да си осигурите собствен хостинг за ниска цена, което обикновено е пътят, който ви препоръчвам.

Може да мислите, че блоговете са свързани с писане. И това може да е така, ако наистина го искате. Но писмените публикации в блога са само началото. Можете да публикувате снимки, видеоклипове и връзки към други сайтове, препращащи новини и други статии … всичко е игра, наистина, стига да е свързано с вашата ниша. Много добра идея е да започнете с този Безплатен курс за копирайтъри. (информацията е на английски)
Какъв вид съдържание трябва да предоставите? Всичко, което е свързано с вашата перспектива. Как да…, 10-те най-добри…, коментар за тенденциите във вашата ниша, съвети и статии – основно трябва да предоставите полезно съдържание. Със сигурност няма да почувствате недостиг на идеи за вашия блог. Един много лесен начин за стартиране на интернет бизнес.

4. Електронна търговия

електронна търговия

Изграждането на бизнес с електронната търговия отнема повече от избор на марка, писане на продуктови обяви и започване на продажба на продукти онлайн. Дори най-добрите бизнес идеи могат да се провалят, ако не привлечете достатъчно трафик към сайта си.
Макар че е страхотно да започнете новия си бизнес в областта на електронната търговия с много големи идеи, предлагаме първо да отложите амбициите си и първоначално да се съсредоточите върху вашия бизнес план. За начало, това, от което наистина се нуждаете, е просто онлайн средство за продажба на вашите продукти. Шаблонът на основния магазин на реномирана платформа като Ebay, например, обслужва тази цел много добре.

Трите неща, от които се нуждаете, за да отворите онлайн магазин, са:

1. Идея за име на домейн (това ще бъде името на вашия онлайн магазин т.е. mysite.com)
2. Уеб хостинг акаунт (това е мястото, където вашият уеб сайт пребивава в интернет)
3. Създаване на онлайн магазина.

5. Електронни книги или EBooks

Всеки има страсти и области на компетентност. Независимо дали става въпрос за бизнес коучинг, музика, хранене, фитнес, дигитално изкуство или писане, има хора, които ценят знанията си и искат да научат повече. Един от най-простите и най-ефективните начини да превърнете вашите страсти в бизнес и да си осигурите приходи от уменията си е чрез продажбата на електронни книги.

Създаването на собствена електронна книга е изненадващо проста и тази статия ще ви преведе през основните стъпки.

8 стъпки за създаване и продажба на електронна книга на вашия уеб сайт
Стъпка 1: Създайте своята електронна книга
Стъпка 2: Форматирайте електронната си книга
Стъпка 3: Редактирайте я качествено
Стъпка 4: Поръчайте корица, която да продава вашата електронна книга
Стъпка 5: Конвертирайте електронната си книга
Стъпка 6: Добавете електронната си книга към уебсайт
Стъпка 7: Промотирайте електронната си книга
Стъпка 8: Проследявайте продажбите си

Заключение.

Идеята с всеки онлайн бизнес е да се уверите, че сте в печеливша ниша на пазара. Така че не забравяйте да наблюдавате тенденциите, да проверявате списъците с бестселъри на сайтове като Amazon и да помислите какво обсъждат хората в социалните медии.
Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че не е нужно да се ограничавате само до една от тези възможности за електронна търговия. Започнете с един и го направете. След това добавете нови потоци приходи, докато сте в състояние. Това ще увеличи доходите ви и ще гарантира, че имате нещо зад гърба си.

Интересно: Бизнес и Здраве – как да успеем и в двете?

Стани мой партньор и започни международен бизнес.

Харесай страницата ни във Фейсбук – Бизнес и Здраве


Харесай и сподели.